Батьківські комітети в школах офіційно заборонили

01.02.2018, 19:36

Міністр освіти України Лілія Гриневич підписала наказ №1649, який скасовує роботу батьківських комітетів в школах. Наказ був підписаний ще 21 грудня минулого року, що підтверджує відповідь Міносвіти на запит активіста Віталія Фурманюка, передає УНІАН.

Згідно з наказом, розпорядження від 2 червня 2004 року №440 «Про затвердження примірного положення про батьківські комітети» втрачає свою силу. Положенням про батьківський комітет визначалося, що він підпорядковується і підзвітний шкільним батьківським зборам. Термін повноважень такого комітету становив один рік (або ротація складу комітету проводиться на третину щороку). До складу комітету повинен входити заступник керівника загальноосвітнього закладу з виховної роботи.

Рішення організації носили виключно рекомендаційний характер. Комітет повинен допомагати навчальній установі удосконалювати умови освітнього процесу, а також захищати інтереси і законні права учнів і організовувати загальношкільні заходи.

«Я вже передбачаю, що багато батьків і педагоги будуть критикувати Лілію Михайлівну за таке рішення, але вона зробила дуже сміливий і важливий крок в боротьбі з корупцією, а також порушеннями прав в школах. Саме рішеннями «Батьківських Комітетів» адміністрації закладів виправдовують збір неврахованих коштів, наймання охорони і відрахування дітей зі шкіл», - пише Фурманюк у себе на сторінці в Facebook.

Читайте АСН в Google News