Головному редактору Страна.ua, який втік до Австрії, можуть дати притулок

01.02.2018, 10:07

Головний редактор сайту Страна.ua Ігор Гужва має досить високі шанси отримати притулок в Австрії. Таку думку на своїй сторінці в Twitter висловив політолог Тарас Березовець. За його словами, Гужві буде забезпечена істотна юридична підтримка. До того ж ця країна "пригріла" не одного українця-втікача.

"Думаю, в цьому йому допомагатимуть юристи з оточення Януковича і Фірташа. Австрія давно стала зручним хабом для всіх любителів "русского мира", - написав Березовець.

Игорь Гужва имеет достаточные шансы получить убежище в Австрии. Думаю, в этом ему будут помогать юристы из окружения Януковича и Фирташа. Австрия давно стала удобным хабом для всех любителей Русского мира. Любить Россию легче из венской кондитерской, чем из воронежской булошной.

— Taras Berezovets (@TarasBerezovets) 31 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше редакція Страна.ua опублікувала звернення на своєму сайті, в якому йдеться про "незаконні політичні переслідування".

"Ви готуєтеся. І ми готуємося. Ми готуємося продовжити нашу роботу в найскладніший, передвиборний, час. Ми захистили наш сайт від можливого блокування. Ми відпрацювали схему роботи журналістів поза офісом, на випадок нових атак і обшуків. І головне - з-під удару виведений головний редактор нашого видання Ігор Гужва, якого ви обклали кримінальними справами, як себе офшорами. Ігор Гужва залишається головним редактором видання і продовжує керувати "Страной" з-за кордону", - йдеться в повідомленні.

Читайте АСН в Google News