Суддя у справі екс-ватажка терористів «ЛНР» Плотницького взяла самовідвід

01.02.2018, 07:38

Судове засідання у справі про збитий військовий Іл-76 і екс-ватажка ОРЛО Ігоря Плотницького не відбулося, тому що один з суддів взяв самовідвід. Про це повідомив адвокат Віталій Погосян, який представляє інтереси сімей загиблих військових, передає Укрінформ.

«Один із членів колегії суддів, який раніше працював в Донецьку, оголосив самовідвід, мотивуючи це власною безпекою. Поки дата нового засідання невідома», - розповів адвокат.

Нагадаємо, Іл-76МД був збив із зенітно-ракетного комплексу в червні 2014 роки над окупованою Луганською областю. В результаті трагедії загинули 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. 17 грудня 2015 року в Павлоградському райсуді Дніпропетровської області почався суд у цій справі.

30 січня 2017 року прокуратура направила до суду кримінальне провадження щодо ватажка терористів так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького і двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака Іл-76. 25 січня Плотницького заарештували в країні-агресора.

Читайте АСН в Google News