Ситуація в економіці України рівносильна дефолту - експерт

29.01.2018, 15:14

Стан економіки нашої країни можна порівняти з дефолтним і він триває вже три роки. Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, вважає, що МВФ видає нашій країні кредити під дуже великі відсотки, передає кореспондент ASN.

"Ціна кредитів МВФ - це економічна і соціальна поразка України. Те, що зробили наші політики за допомогою кредитування, назвати можна лише державною зрадою. І я впевнений, що рано чи пізно це стане предметом судового розгляду. Адже це зона великої політичний корупції. А країна , яка має такі борги, приречена на стагнацію. По-іншому, як фінансове рабство, назвати нинішню ситуацію не можна", - заявив він.

Експерт вважає, що в такій ситуації Україна має єдиний вихід - переглянути умови зовнішнього запозичення. Тільки в умовах перегляду боргових зобов'язань є можливість відмови від цього "фінансового рабства". Також Бортник не виключає, що за кредитами, виданими в 2014-2016 роках, ще будуть судові суперечки.

"І це дозволить переглянути умови повернення цих боргів", - вважає він.

У свою чергу, Юрій Гаврилечко, експерт Фонду суспільної безпеки, додав, що така ситуація в економіці вже рівносильна дефолту. "Дефолт дефолту - різниця. Ми вже три роки живемо в стані дефолту. А більшість громадян цю ситуацію не помічає взагалі", - констатував він.

Читайте АСН в Google News