Кияни переплачують до третини вартості за проїзд у маршрутці - експерт

26.01.2018, 14:57

Через жадібність корумпованих чиновників кияни переплачують до третини вартості за кожен проїзд у маршрутці. Таку думку висловив заступник голови ГО "Українська антикорупційна асоціація" Олександр Аронець на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Кияни переплачують щоразу за проїзд у маршрутках від 10 до 30%, в залежності від вартості проїзду", - зазначив експерт. За його словами, таким чином, обґрунтований тариф на проїзд у тих маршрутках, ціна в яких 7 грн, - це 5 грн.

При цьому він додав, що перевізники підвищують ціни на проїзд практично щороку, і щороку посилаються виключно на подорожчання пального, запчастин та пально-мастильних матеріалів. Однак, як підкреслив Аронець, якщо бензин дорожчає на 5%, то проїзд - відразу на 10-20%.

Раніше ASN розповіла, що чергове подорожчання проїзду в маршрутних таксі Києва і області пов'язано з ростом апетитів корумпованих чиновників, які стягують хабарі від 700 тисяч до 1,5 мільйона гривень на рік з однієї маршрутки.

Нагадаємо, в кінці минулого року член Асоціації перевізників Києва Юрій Артеменко повідомив, що проїзд у маршрутках Києва та передмістя подорожчає до 8-9 гривень з 5-6. Вартість приміських рейсів зросте з 12-16 грн до 20 гривень.

Читайте АСН в Google News