Донбас тоне. Десятки шахт пішли під воду

25.01.2018, 19:48

Щонайменше 36 шахт на окупованій частині Донбасу знаходяться в критичному стані, є загроза екологічної катастрофи. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає «Дзеркало тижня».

Відзначається, що більше 30 шахт були запущені, відбувається їх підтоплення. Ця ситуація потенційно загрожує забрудненням підземних вод, річок і грунтів. «Втрачені шахти не можуть бути відновлені, вони несуть серйозні загрози для навколишнього середовища і здоров'я людей, які там проживають», - підкреслив Семерак.

Міністр додав, що для того, щоб правильно законсервувати шахти, Україні потрібна міжнародна підтримка. «Нам не уникнути закриття шахт. Але цей процес вимагає інженерного, еколого-техногенної та наукового контролю. У цій ситуації я бачу вихід в здійсненні міжнародного співробітництва. Україна не зможе самостійно одночасно законсервувати десятки шахт», - сказав Семерак.

Нагадаємо, критична ситуація з екологією і в окупованому Криму. 4 січня заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що ситуація на півострові близька до екологічної катастрофи, півострів неможливо впізнати. Йде засолення грунтів, в північному Криму підземні води майже повністю засолені.

Читайте АСН в Google News