Справа "золотих злитків" голови Держаудитслужби: померанський шпіц, новий джип, 300 тис. доларів і фіктивне розлучення

25.01.2018, 11:50

У Солом'янському суді Києва, де зараз проходить засідання щодо обрання запобіжного заходу Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової, сторона звинувачення надала результати обшуку детективами НАБУ її квартири, передає ASN. "Було виявлено чотири золоті злитки, кожен по 72 грами. Ці злитки вже стали мемом. І ми сподіваємося, що такі злитки дійсно заведуться скоро в кожній українській родині", - сказав обвинувач.

Також детективи повідомили, що під час обшуку було виявлено ​​майже $300 тис. готівки і документи на автомобіль преміум марки Toyota Land Cruiser. Хоча чиновниця стверджувала, що його їй подарував батько. Проте слідство встановило, що у батька немає навіть водійського посвідчення, "не кажучи про відсутність підтверджених джерел офіційного доходу, які б дозволили придбати в подарунок доньці такий дорогий автомобіль".

Сторона звинувачення надала факти, що підтверджують фіктивне розлучення з чоловіком Гаврилової. "Ми вважаємо, що вони технічно розлучилися, щоб можна було оформляти незаконно отримане майно... За нашими оцінками, загальна вартість таких незаконних активів сім'ї Гаврилових становить 10 млн грн", - підкреслив він. 

Обвинувач додав: "У будинку Гаврилової також була виявлена ​​собака - померанський шпіц -не дешева собака. І ця собака також може свідчити про факти незаконного збагачення підозрюваної". Нагадаємо, у вівторок, 23 січня, Гавриловій вручили підозру у незаконному збагаченні на суму 10 млн гривень і декларування недостовірних даних. Для неї вимагають застави у майже 2 млн грн.

Читайте АСН в Google News