Коли зупиниться падіння гривні. Економісти назвали нову дату

24.01.2018, 18:37

Падіння курсу національної валюти України буде припинено лише в червні 2018 року. Таку думку висловив експерт Економічної дискусійного клубу Юрій Турянський на прес-конференції, переда кореспондент ASN.

"Навесні буде невелике ослаблення [тиску на гривню], тому що вже буде частково задоволений попит на валюту, але навесні також буде потреба в іноземній валюті. А вже зменшиться попит, коли аграрії дадуть валютну виручку", - зазначив експерт.

За його словами, в умовах падіння машинобудування, металургійної та хімічної галузей економіки України чи не єдиним фондом держави залишається земля. Відповідно, продукція АПК дає основну частину валютної виручки країни і займає все більшу частку в формуванні державного бюджету.

При цьому він додав, що агровиробництво в країні стрімко зростає, і основні інвестиції очікуються якраз у цій галузі. В України є хороші перспективи для будівництва заводів із переробки продукції АПК.

Нагадаємо, національна валюта України встановила новий історичний антирекорд по відношенні до євро. Гривня подорожчала на одну копійку і на даний момент курс становить 35,35 грн за один євро. Офіційний курс долара, який встановлює Нацбанк, поки не добрався до 29 грн.

Читайте АСН в Google News