МОЗ готове ревакцинувати проти дифтерії та правця всіх дорослих в Україні

23.01.2018, 16:08

Кількість вакцин проти дифтерії в країні достатня, щоб ревакцинувати все доросле населення України. Про це повідомив експерт Міністерства охорони здоров'я України за напрямом "Інфекційні хвороби, дитячі інфекційні хвороби. Паразитологія" Федір Лапій на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Ми не повинні допустити спалаху дифтерії. На сьогодні ми маємо достатню кількість доз проти дифтерії - понад 6 млн доз. Вперше за останні роки ми маємо можливість забезпечити імунітет кожному дорослому, а кожен дорослий кожні 10 років повинен протий ревакцинацію проти дифтерії- правця", - зазначив експерт.

За його словами, на сьогодні спостерігається бум вакцинації - дітей на щеплення активно ведуть навіть ті батьки, які роками відмовлялися від вакцин і купували "липові" довідки. При цьому Лапій додав, щозараз вакцинацію проти дифтерії можна пройти вільно, тоді як у разі спалаху захворювання можливі черги і ажіотаж з охочих вакцинуватися.

На думку медика, сьогодні ще можна попередити епідемію дифтерії і захистити себе і свою дитину від правця, випадки захворювання на який в Україні останнім часом значно почастішали. Нагадаємо, з початку року від кору в Україні померло троє осіб, двоє з яких - діти.

Читайте АСН в Google News