ОБСЄ: На Світлодарському напрямі намічається загострення конфлікту

23.01.2018, 12:33

На Донбасі йде нарощування сил і військової техніки, що говорить про підготовку до активізації конфлікту. Про це заявив перший заступник голови моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, передає УНІАН.

За його словами, минулого тижня знову спостерігалося підвищення рівня насильства уздовж лінії зіткнення. Він уточнив, що у спостерігачів викликає особливе занепокоєння ситуація на Світлодарському напрямі. «Увечері 18 січня наші спостерігачі на передовій патрульної базі в Світлодарську чули більше 400 вибухів від вхідного і вихідного вогню», - зазначив Хуг.

Також він зазначив, що місія фіксує нові траншеї, оскільки «сторони буквально і фігурально окопуються». «Замість того, щоб відводити озброєння, все, що ми бачимо, - це ознаки нарощування сил і засобів. Всюди ми бачимо озброєння в окопах і бліндажах», - сказав Хуг.

Нагадаємо, волонтер Юрій Мисягін повідомив, що на Світлодарській дузі з обіду в понеділок, 22 січня, оголошено перемир'я на прохання терористів. Він уточнив, що ЗСУ йдуть на перемир'я, бо багато роботи на передовій є.

Читайте АСН в Google News