Суд відклав розгляд апеляції Саакашвілі про відмову визнати його біженцем

22.01.2018, 15:42

Апеляційний суд частково задовольнив клопотання екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА, лідера «Руху Нових сил» Михайла Саакашвілі про відвід суддів. У результаті відкладено розгляд апеляції на відмову Міграційної служби визнати Саакашвілі біженцем, передає кореспондент ASN.

Як зазначив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, поки не зрозуміло, в якій частині клопотання задоволено і в який відхилено. «Це все відбувається в рамках однієї інстанції, в рамках апеляційного суду, інша колегія суддів повинна розглянути по процедурі відведення і визначитися, кого вони там будуть залишати і кого відводити», - сказав Чорнолуцький.

Нагадаємо, в липні 2017 року Саакашвілі позбавили громадянства України, а Грузія вимагає його екстрадиції. 30 листопада Державна міграційна служба України продовжила термін законного перебування Саакашвілі в Україні на 3 місяці.
3 січня Окружний адміністративний суд Києва визнав законною відмову міграційної служби надати Саакашвілі статус біженця. 22 січня Київський апеляційний адміністративний суд розглядав апеляцію на рішення Окружного адмінсуду.

Читайте АСН в Google News