Покарано трьох поляків, які витирали ноги об прапор України

19.01.2018, 18:39

Суд у Польщі покарав трьох молодих людей, які у вересні 2017 року на Ринковій площі в Свидниці витирали ноги об прапор України. Про це передає «Польське радіо».

Прапор висів над входом до Судетської промислово-торговельної палати, його повісило агентство з працевлаштування Smart Work, офіс якого знаходиться в будинку. Молоді люди зірвали прапор з будівлі і витерли об нього взуття.

Поляків затримали на місці і викликала поліцію. У Польщі існує закон, згідно з яким той, хто зневажає, знищує, пошкоджує або усуває один з державних символів іноземної держави, встановлений у громадському місці представництвом цієї держави, карається штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі на строк до 1 року.

Однак поліція Свидниці пред'явила затриманим звинувачення в «крадіжці і знищенні майна», заявивши, що над прапором не було скоєно наруги, оскільки він вивішений у приватному порядку, а не урядом або органом влади. В результаті, 20-річна Катажина С., 21-річна Марта В. і 25-річний Анджей Б. за знищення українського прапора повинні заплатити фірмі 150 злотих. Кожен з них заплатить також 300 злотих штрафу.

Читайте АСН в Google News