У Києві аферисти викрали понад 14 мільйонів гривень з держбюджету

28.09.2015, 13:27

У Києві правоохоронці викрили розтратників держкоштів. Шахраї привласнили понад 14 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі столичної міліції.

«У жовтні 2008 року будівельна компанія взяла на себе зобов'язання побудувати гуртожиток для столичного вузу. Зрештою шахраї привласнили понад 14 мільйонів гривень державних коштів. Під час досудового розслідування міліціонери встановили, що посадові особи університету, зловживаючи службовим становищем, завищили обсяги будівельних робіт з будівництва гуртожитку. У змові з двома керівниками будівельних ТОВ вдалося «відмити» мільйони гривень держбюджету», - сказано в повідомленні.

Одному з аферистів оголосили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах або організованою групою шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Шахраям «світить» тюремний строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте АСН в Google News