Пропрацювавши тиждень, депутати знову пішли "на канікули"

19.01.2018, 13:50

Депутати знову пішли "на канікули" на два тижні. Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій в супроводі фонограми Гімну України закрив 7-му сесію ВРУ 8-го скликання, передає кореспондент ASN. Депутати зберуться на пленарне засідання через два тижні.

Після години запитань до уряду депутати коротали час до офіційного завершення засідання гуляючи кулуарами і обідаючи. Так у їдальні повністю "знищили" всі запаси їжі, залишивши лише макарони і гречку.

Слід зазначити, що в сесійній залі на момент закриття сесії було менше половини депутатів. Не стали чекати офіційного завершення сесії нардепи фракції "Опозиційний блок". Мало на місцях було нардепів від "Самопомочі", "Батьківщини".

Залишалася в залі тільки частина нардепів БПП і "Народного фронту". У повному складі була тільки фракція РП Олега Ляшка. А в ложі Кабміну - частина членів уряду. Показово, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман, якого не було "на годині запитань до уряду", так і не з'явився в Раді до кінця засідання.

Перед урочистим закриттям спікер Парубій висловив думку, що 7-ма сесія ВРУ була продуктивною, адже ухвалені закони для цілої низки реформ: медичної, пенсійної та освітньої. При цьому він зазначив, що завданнями на 8-му сесію стане підготовка бюджету на наступний рік, завершення виборчої реформи і системи правосуддя.

Спікер особисто подякував членам Кабміну за співпрацю. У відповідь ті встали з місць, а нардепи аплодували. "Через два тижні у нас почнеться нова, 8-ма сесія. До її початку ми повинні підготувати низку питань", - закликав Андрій Парубій.

Першими на порядку денному нової сесії повинні стати: законопроект про співпрацю з НАТО, пакет законопроектів про поглиблення асоціації з ЄС, законопроект про Антикорупційний суді. Також потрібно буде призначити нових голів НБУ, ЦВК і керівництво Рахункової палати.

"Але головне - не статистика. Головне, що на цій сесії ми показали працездатність цього парламенту... Ми не дозволили ніяким штормам розбалансувати роботу парламенту, який залишається острівцем стабільності", - підсумував Парубій.

Читайте АСН в Google News