У столичному Будинку офіцерів будуть вшановувати захисників Донецького аеропорту

18.01.2018, 17:28

Пам'ятні заходи на честь захисників Донецького аеропорту пройдуть в столичному Будинку офіцерів в суботу, 20 січня. Про це повідомила сестра "кіборга" - Героя України, старшого лейтенанта Івана Зубкова Ірина Зубкова на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Хочу всіх запросити на вечір пам'яті легендарних героїв - "Герої "кіборги" 242". Це буде відбувається о 12 годині 20 січня в Будинку офіцерів (Київ, вул. Грушевського, 30/1, - ред.). Буде гідне вшанування загиблих героїв", - зазначила вона.

За її словами, в рамках вшанування захисників Донецького аеропорту в Будинку офіцерів буде працювати фотовиставка, на якій будуть представлені фотографії 100 героїв, які віддали життя за захист рубежів країни. Крім того, в заході візьмуть участь народна артистка України Ада Роговцева, автор гімну АТО Володимир Гейзер і його група "Шабля", групи "Mad Heads", групи "Мандри", "Тінь сонця" та інші відомі люди, які допомагають воїнам і членам їхніх сімей не тільки в пам'ятні дати, але і в інший час.

Ведучою програми буде телеведуча Марічка Падалко. При цьому активіст додала, що на сьогодні зусиллями волонтерів вдалося відшукати і перевезти додому тіла майже ста загиблих у районі Донецького аеропорту воїнів. Однак досі незнайденими залишаються ще п'ятеро загиблих.

Нагадаємо, Донецький міжнародний аеропорт з 26 травня 2014 став територією запеклого протистояння українських військових із терористичним угрупуванням "ДНР", які тривали 242 дня. У 2018 році в Україні вже втретє пройдуть щорічні пам'ятні заходи на честь загиблих героїв.

Читайте АСН в Google News