"Батьківщина": Закон про реінтеграцію визнає Росію країною-агресором

18.01.2018, 13:37

Закон про реінтеграцію - це крок уперед на шляху звільнення України. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент ASN.

"Підсумкова редакція закону - це суттєвий крок уперед в порівнянні з тією законодавчою базою, яка сьогодні регулює відносини з окупованими територіями: Кримом, Севастополем і частиною Донбасу. Тому наша фракція ухвалила рішення голосувати в цілому за цей закон", - заявив він .

Соболєв нагадав, що "Батьківщина" наполягла на внесенні поправки про згадку конкретно Росії як агресора.
"Адже будь-які аргументи, що Росію не варто згадувати, бо агресія може бути з будь-якого боку і країни, не витримують критики. Ми вважаємо таку позицію нікчемною! Тому вдячні, що в підсумку врахована наша поправка", - додав він. Також заступник Тимошенко зазначив, що другою суттєвою поправкою, яка була врахована, стала норма про захист майнових прав наших громадян.

"Ті, хто втратив власність на окупованій території Криму і Донбасу, зможуть без будь-яких судових зборів відстоювати свої права в українських судах з цих питань. Ця поправка нашого нардепа Рябчина врахована. І тому ми голосували за закон в цілому, який є суттєвим кроком уперед", - пояснив він.

Водночас у "Батьківщині" розкритикували норми закону, що дозволяють торгувати з окупованими територіями, і положення закону, що розширюють повноваження президента в частині одноосібного призначення глави Оперативного штабу та використання ЗСУ для деокупації.

Читайте АСН в Google News