Заяву Лаврова в США назвали абсолютним абсурдом

16.01.2018, 09:29

Екс-посол США в Україні Стівен Пайфер назвав абсолютно абсурдною заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Росія не порушувала Будапештський меморандум. Своєму думку Пайфер висловив в мікроблозі Twitter.

«Це твердження російського міністра закордонних справ Лаврова абсолютно абсурдне. Будапештський меморандум вимагає від Москви не використовувати або не загрожувати будь-якою силою – не просто ядерною зброєю – Українї. Лавров не дурний, він це знає», - зазначив Пайфер.

Дипломат США підкреслив, що анексія Криму та війна на Донбасі становлять серйозну проблему в стосунках між країною-агресором і країнами Заходу. «Росія використовувала військову силу проти України для захоплення Криму і провокування конфлікту на Донбасі, що представляє серйозну проблему для відносин між Росією і Заходом», - додав Пайфер.

Нагадаємо, 15 січня Лавров заявив, що Україна, допустивши Майдан, сама порушила Будапештський меморандум. Мало того, Росія і далі «поважає» цілісність України, тільки після моменту анексії Криму.

Читайте АСН в Google News