Закон про боротьбу з фейками вирішили написати в Раді після новини про Порошенка і ФСБ

15.01.2018, 15:23

БПП ініціює підготовку закону про боротьбу з фейками в ЗМІ. Про це на погоджувальній раді заявив голова фракції БПП Артур Герасимов, передає кореспондент ASN.

"Я закликаю нас розробити й ухвалити законопроект про протидію фейкам. Ми перебуваємо на передовій. Вважаємо, ми повинні створити робочу групу", - заявив він. Герасимов розповів, що минулого тижня одне з інтернет-видань України поширювало фейкову новину, яку "підхопили" всі ЗМІ. Така ситуація, за його оцінками, неприпустима.

"Хотів би звернутися до голови парламенту, потрібно створити робочу групу з розробки такого закону, після того - розробити й ухвалити його в парламенті. Саме закон "Про протидію фейкам", - сказав він. Нагадаємо, минулого тижня видання Українська правда опублікувало нібито лист Петра Порошенко до ФСБ. Пізніше головний редактор видання Севгіль Мусаєва опублікувала заяву про те, що матеріал був опублікований без перевірки і зараз його автор відсторонений від роботи. Водночас в УП заявили, що перевіряють інформацію про "записку Порошенка на адресу ФСБ".

Читайте АСН в Google News