Прокуратура Києва перевіряє, чи потрібно екстрадувати Саакашвілі до Грузії - Лисенко

05.01.2018, 14:05

Прокуратура Києва почала екстрадиційну перевірку екс-президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михаїла Саакашвілі за запитом Грузії. Про це в коментарі «112 каналу» заявив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, передає кореспондент ASN.

«Україна діє в рамках національного законодавства, в рамках міжнародних правових норм і європейських норм Конвенції видачі порушників. Видача відбувається в разі здійснення злочину і в результаті винесення рішення судом другої сторони про позбавлення свободи не менше, ніж на 1 рік», - заявив він.

Лисенко нагадав, що статус Саакашвілі вже змінився. «Він вже засуджений. Однак прокуратура Києва за зверненням Мін'юсту на підставі кримінально-процесуальних норм, проводить екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі за запитом компетентних органів Грузії», - додав він.

У зв'язку з цим Саакашвілі буде запрошений у прокуратуру Києва. «А висновок цієї екстрадиційної перевірки буде надано Міністерству юстиції. Наразі уточнюється дата прибуття Саакашвілі в прокуратуру Києва з його захистом», - підкреслив Лисенко.

Нагадаємо, Саакашвілі засудили до 3 років позбавлення волі. Таке рішення ухваливТбіліський міський суд. Політика визнали винним у справі Сандро Гиргвліані.

Читайте АСН в Google News