Незручна правда. У Росії розповіли про перемогу Заходу над Путіним

31.12.2017, 10:24

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що в російський президент Володимир Путін не піде на чергове вторгнення в Україну, оскільки  це викличе жорстку реакцію Заходу. Про це повідомляє «Апостроф».

«Чи наважиться Путін піти на Київ і Маріуполь? Ні, у нього не вистачить на це божевілля, і причина цього криється у відповідних діях Заходу. Вже зараз США готові надати Києву оборонну зброю, зокрема і протитанкові ракети Javelin. А якщо Кремль зважиться на вторгнення в Україну, то ціна агресії буде дуже велика», - заявив Андрій Піонтковський.

При цьому російський політолог визнає, що зараз у Кремлі ще багато антиукраїнських настроїв. Однак розумні люди, які залишилися в керівництві, прекрасно розуміють, що відповіддю на серйозну ескалацію в Україні стане серйозна реакція Заходу. Андрій Піонтковський підкреслив, що Захід ще й не починав по справжньому тиснути санкціями на Росію, нагадавши про нафтове ембарго та відключення системи SWIFT-платежів.

«Військова ескалація в Україні була б для Росії чистим божевіллям. Звичайно, якісь божевільні можуть на кілька днів захопити владу і щось почати робити. Однак стратегічно це все вже приречене. Україна вистояла, зокрема і завдяки допомозі Заходу», - заявив Андрій Піонтковський.

Читайте АСН в Google News