Двоє шахтарів у Павлограді оголосили голодування

29.12.2017, 18:55

У Павлограді в п'ятницю, 29 грудня, двоє шахтарів компанії «ДТЕК - Павлоградвугілля» оголосили голодування. Про це передає «Радіо Свобода».

Гірничі майстри, члени незалежної профспілки Володимир Бугаєв та Андрій Карпенко заявили, що їхня акція - безстрокова. Вимога шахтарів до адміністрації «ДТЕК - Павлоградвугілля» - припинити тиск на членів незалежної профспілки.

За словами Бугайова, з вересня, коли на підприємстві був створений центр незалежної профспілки, з роботи звільнили чотирьох її членів. Всі вони оскаржують своє звільнення в судах. Як стверджує Бугайов, «адміністрація чинила тиск» також на нього як засновника профспілки.

«Особисто мене намагалися не допустити до роботи 27 грудня. Офіційний привід - йди здавай іспити на безпеку праці. Ніякого письмового наказу на це не було. Зараз ми пішли на крайній захід - оголосили голодування. Ми будемо голодувати, поки не відреагують на наші вимоги - перестати переслідувати членів профспілки і відновити тих, хто був звільнений», - зазначив Бугаєв.

Читайте АСН в Google News