"Нафтогаз" платить мільйонні зарплати керівництву, а українцям продає вітчизняний газ втридорога

29.12.2017, 17:38

Експерти вказують на неадекватність зарплат і преміальних виплат чиновників у "Нафтогазі". Як заявила в ефірі телеканалу 112 політичний експерт Олена Дяченко, в розвинених країнах чиновникам платять більші зарплати за ефективність роботи, проте про "Нафтогаз" такого сказати не можна.

"За що "Нафтогаз" у нас отримує мільйонні зарплати, якщо тариф газу вже в три рази "відірваний" від ринкової вартості з податками і заробітком?! ...Ми знаємо собівартість видобутку українського газу, нам прем'єр щодня заявляє, що вже до 20 мільярдів кубів дійшов видобуток і приблизно стільки ж українці і споживають. Тоді запитання - якщо ми видобуваємо стільки ж, скільки і споживаємо, то ринкова вартість, плюс податки, плюс 15% прибутку - це має бути рівно вдвічі, а скоро вже втричі менше (коли вартість тисячі кубометрів газу піднімуть з 6 т исяч до 8 тисяч), ніж тарифи, які нам виставляє "Нафтогаз", - заявила експерт.

За словами експерта, попри таку алогічну ситуацію влада не збирається нічого міняти, оскільки сама призначає керівників у компанію і "це всіх влаштовує", крім народу, який змушений у підсумку платити величезну вартість "комуналки".

У 2016 році НАК "Нафтогаз України" збільшив розмір оплати праці голови і членів правління компанії майже до 40 тисяч доларів на місяць - практично в 10 разів. Умови трудового контракту голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва дозволяють йому отримувати 2 млн грн на місяць. А ще працівники «Нафтогазу» можуть отримувати 100% премію "за внесок у загальні результати роботи".

Читайте АСН в Google News