Вбивство Веремія: суд розсекретив текст вироку Крисіну

29.12.2017, 12:27

Був розсекречений текст вироку Шевченківського райсуду столиці щодо Юрія Крисіна, який причетний до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія. Текст вироку опублікований у ЄРДР.

«17 лютого 2014 року близько 17:00 Юрій Крисін отримав від невстановленої особи замовлення за грошову винагороду взяти участь у перешкоджанні прихильникам мирних акцій, які відбувалися на Майдані в Києві. Перешкоджання полягало в залученні цивільних осіб (т.зв. «тітушок») для запобігання мітингувальникам вільному переміщенню в центральній частині Києва», - сказано в тексті.

Крім цього, сказано, що обвинувачений Крисін погодився і зобов'язався знайти таких людей. Відзначається, що 18 лютого того року обвинувачений «отримав від невстановленої особи біту для застосування її щодо протестувальників». Крисін по 1 тис. грн заплатив «тітушкам», а сам отримав 20 тис. дол. Того ж дня був жорстоко побитий журналіст В'ячеслав Веремій. Один з «тітушок» вистрілив у нього, завдавши смертельного поранення.

Суд зазначив, що Крисін «не був обізнаний про наміри інших учасників зборів про застосування щодо протестувальників вогнепальної зброї», а тільки хотів виконати вказівку. Суд виніс Крисіну вирок: «визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачене ст. 296 ч. 4 Кримінального кодексу України і призначити покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки».

Читайте АСН в Google News