Різдво за юліанським календарем вперше на офіційному рівні відзначається в Україні

25.12.2017, 12:15

Сьогодні в Україні на офіційному рівні вперше відзначається Різдво за юліанським календарем. Офіційною датою святкування Різдва 25 грудня оголосив Папа Юліус I в 320 р. н.е. ери. Справа в тому, що 25 грудня за юліанським календарем відповідає 7 січня за григоріанським.

Примітно, що спочатку ялинка, яка для українців символізує саме новий рік, а не різдво, є якраз виключно різдвяною традицією. Наприклад, зірка на верхівці ялинки символізує Віфлеємську, яка, за біблійною легендою, з'явилася після народження Ісуса. Перші ялинки прикрашали яблуками, з часом стали застосовувати для цього більш легкі іграшки. Вперше ялинки почали ставити в Німеччині в 1700-х роках як символ вічного життя.

Президент Петро Порошенко досить стримано привітав співвітчизників зі святом: "Сердечно вітаю християн західного обряду з Різдвом Христовим! Бажаю щастя і благополуччя кожній родині. А нашій країні - миру і процвітання!", - написав він у соцмережі, супроводивши привітання дуже коротким відео без слів і музики.

Читайте АСН в Google News