Зубко сказав, коли українці припинять їздити на заробітки за кордон

24.12.2017, 09:10

Зараз Україні треба вживати всіх заходів для запобігання міграції українців за кордон, оскільки це є однією з найбільших загроз для держави після військової агресії. Про це заявив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, пише «Лівий берег».

«За нашими підрахунками, якщо в середньому заробітна плата в Україні підніметься до 16 тисяч гривень, це дасть можливість утримувати людей у країні. Однак людей неможливо утримати тільки високою зарплатою, якщо в країні немає нормальної дорожньої та соціальної інфраструктури. В країні повинен бути затишок і стабільність, розуміння того, що тут можна народити дітей», - сказав міністр.

На думку Геннадія Зубка, масова міграція молодих громадян України за кордон є найголовнішою загрозою для держави після військової агресії. «Молодь їде з країни, адже шукає кращої освіти. Там вона залишається і після навчання, тому що там відразу пропонують зарплату в 800-1000 євро. А у нас для такої зарплати треба мати великий досвід і попередній стаж», - зазначив Геннадій Зубко.

Читайте АСН в Google News