Суд виніс вирок спільникові редактора «Страна.ua»

23.12.2017, 11:39

Шевченківський районний суд Києва в п'ятницю, 22 грудня, засудив спільника головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужви до чотирьох років ув'язнення з випробувальним терміном два роки. Підсудний визнав себе винним у вимаганні. Про це повідомляє прокуратура міста Києва, не називаючи ім'я спільника Ігоря Гужви.

Нагадаємо, Ігоря Гужву звинувачують у тому, що він разом зі своїм помічником Антоном Філіпковським вимагав у одного з народних депутатів України 30 тисяч доларів за нерозголошення у ЗМІ відомостей про його особисте життя і політичну діяльнысть. ГПУ опублікувала відеозапис, на підставі якого був затриманий Гужва і його помічник. На відео, людина, схожа на Ігоря Гужву, під час бесіди в ресторані пропонує за 30 тисяч прибрати три матеріали, що стосуються народних депутатів від Радикальної партії Олексія Ленського, Дмитра Лінька та Олега Ляшка.

Правоохоронці вже завершили розслідування щодо самого Ігоря Гужви. Зараз його адвокати вивчають матеріали справи, після чого її буде направлено до суду.

Читайте АСН в Google News