Горбатюк: Колишній «беркутівець» Садовник отримав громадянство Росії

17.12.2017, 12:02

Генпрокуратура України отримала від Російської Федерації офіційну відмова у видачі причетного до злочинів на Євромайдані колишнього заступника командира роти спецпідрозділу «Беркут» Дмитра Садовника, оскільки він отримав російське громадянство. Про це розповів начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, повідомляє «Крим.Реалії».

За словами Сергія Горбатюка, російське громадянство Дмитру Садовникові було надано ще в грудні 2014 року. Зараз він перебуває в окупованому Криму, проте офіційного підтвердження цьому немає.

«Інтерпол відмовляється розшукувати колишніх українських чиновників, оскільки вважає події Євромайдану політичними. Тому за всіма підозрюваним, які якось пов'язані з колишньою владою в Україні, відмовляють в оголошенні в міжнародний розшук», - пояснив Сергій Горбатюк.

Нагадаємо, Дмитра Садовника затримали навесні 2014 за підозрою в розстрілі 39 учасників Євромайдану в лютому 2014 року. Печерський районний суд Києва в жовтні відправив Садовника під домашній арешт, після чого він успішно втік з країни.

Читайте АСН в Google News