Депутат пояснив, чому флагшток коштуватиме Києву 50 мільйонів гривень

15.12.2017, 17:30

Дорожнеча флагштока для найбільшого в країні прапора пояснюється тим, що у вартість заклали складні інженерні конструкції. Про це на прес-конференції заявив депутат Київради Андрій Странніков, передав кореспондент ASN.

«Це не тільки сам флагшток, не тільки сама споруда, там ще певна підземна частина, яка носить ознаки капітального характеру», - зазначив політик. За його словами, об'єкт буде розміщений на схилі, тому складність і дорожнеча проекту пояснюється також практично «гірськими» умовами.

Странніков додав, що національний символ, який хочуть встановити в Києві, не вимірюється грошима, проте депутати ще переглянуть кошторис проекту. Також він уточнив, що експертизу вже проведено.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявив про те, що в столиці встановлять 75-метровий флагшток для найбільшого прапора України. На флагштоку висотою 75 метрів планують підняти український прапор розміром 12,5 на 19 метрів. Міському бюджету він обійдеться в 47-50 мільйонів гривень. Ця новина викликала обурення серед киян. Відкриття об'єкта в столиці України запланували до Дня державного прапора 23 серпня 2018 року.

Читайте АСН в Google News