Експерт: Кожна третя заява Порошенка і Гройсмана - це брехня

14.12.2017, 15:10

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман говорять неправду в кожному третьому своєму повідомленні. Про це повідомила лідер проекту VoxChek Олена Шкарпова на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"У Петра Порошенка і Володимира Гройсмана дуже схожа риторика. Взагалі таке відчуття іноді, що одні й ті ж спічрайтери пишуть цим людям тексти", - зазначила експерт.

За її словами, найчастіше ці політики говорять про зростання економіки, про децентралізацію, і в їхніх статистичних даних немає помилок, що свідчить про хорошу підготовку їхніх текстів. Причому їхня мова відрізняється більшою адекватністю в порівнянні з заявами опозиційних політиків через відсутність у ній яскравих оціночних суджень, емоційних заяв.

При цьому вона додала, що, зокрема, прем'єр Володимир Гройсман каже неправду в 29%, приблизно такий же показник демонструє і Петро Порошенко. Такий же рівень неправди повідомляє в своїх промовах і опальний політик Михеїл Саакашвілі, який також частіше говорить правду, але, на відміну від президента і прем'єра, найчастіше говорить про негатив, тоді як ті воліють повідомляти про позитивні новини.

Довідка, дані були отримані в ході дослідження близько півтисячі висловлювань 20 найпопулярніших українських політиків у ЗМІ.

Читайте АСН в Google News