Суд змусив ГПУ відновити розслідування щодо стрілянини в людину нардепа Пашинського

14.12.2017, 11:38

Печерський райсуд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру відновити розслідування кримінального провадження про стрільбу нардепа Сергія Пашинського у В'ячеслава Хімікуса в Київській області. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив юрист Андрій Портнов.

На підтвердження своїх слів він оприлюднив копію постанови суду. «Дії прокуратури визнані протиправними. Суд зобов'язав ще раз провести розслідування. Кожен цей маленький крок є юридично значимим», - написав Портнов.
На його думку, Пашинському загрожує «середньострокова тюремна перспектива».

Нагадаємо, як вважають у поліції, 31 грудня 2016 року на дорозі в Київській області на Пашинського нібито напав чоловік, ударив його пляшкою по голові і збив з ніг. Нардеп прострелив ногу нападнику, зробивши перед цим попереджувальний постріл у повітря. У повідомленні поліції зазначалося, що в момент пострілу Пашинський лежав на землі. У депутата вилучили пістолет Glock 19.

Однак поранений В'ячеслав Хімікус заявив, що попереджувального пострілу не було. По дорозі додому він допоміг незнайомому водієві підштовхнути мікроавтобус. Раптово загальмував Mercedes, з якого вийшов Пашинський і почав погрожувати зброєю. За фактом інциденту прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за статтею КК України «хуліганство».

Раніше ЗМІ повідомили, що справу закрили. Однак у вересні потерпілий звернувся через неефективне розслідування цього кримінального провадження в Україні до Європейського суду з прав людини.

Читайте АСН в Google News