Вибух на газопроводі в Австрії: газ не подають в Італію, Угорщину та Словенію

12.12.2017, 13:37

Більше 60 людей постраждали і 18 отримали поранення при потужному вибуху на газорозподільній станції компанії OMV біля німецького міста Баумгартен. Про це пише місцева газета Kronen Zeitung.

Раніше також повідомлялося про одного загиблого в результаті вибуху на газопроводі. Відзначається, що на місці події працюють рятувальники і медики, всі постраждалі з опіками відправлені до лікарень Відня.

Крім того, правоохоронці перекрили рух на дорогах. НП зачепила найбільший австрійський газовий термінал, який займається розподілом газу в Європі. За цим фактом вже розпочато кримінальне провадження, з'ясовуються причини події. Проте австрійська поліція вже заявила, що вибух стався з технічних причин.

Компанія-оператор терміналу Gas Connect Austria заявила, що газорозподільну станцію довелося відключити. «Станція відключена в ручному режимі і зараз не працює», - відзначили в прес-службі компанії. Як повідомило агентство Bloomberg, поставки газу з Австрії в Італію, Угорщину і Словенію перервані. Коли будуть відновлені поставки, невідомо, оскільки терміналу завдано серйозної шкоди.

Читайте АСН в Google News