Місяць роботи нардепа обходиться бюджету в 100 тисяч гривень - експерт

11.12.2017, 18:51

Щомісяця на забезпечення роботи одного народного депутата з бюджету виплачується понад 100 тисяч гривень. Про це на прес-конференції повідомив політолог Руслан Бортник, передав кореспондент ASN.

«Кожен депутат на місяць нам коштуватиме більше 100 тисяч гривень - тільки прямих грошей, не рахуючи пільг, кабінетів, обслуговування безпосередньо парламенту. Працював він - не працював він, три місяці у відпустці був - неважливо, три місяці у відпустці був - більше 100 тисяч гривень», - зазначив експерт.

За його словами, за умови, що депутатська зарплата на сьогодні складає від 21 до 40 тисяч гривень - з урахуванням премій і надбавок, парламентарії розпоряджаються також і депутатськими засобами, які дозволяють їм розсилати листи, комунікувати з виборцями - це щонайменше ще 20 тис. грн.

Крім того, у народного депутата є фонд його ж помічників, який становить 25 прожиткових мінімумів, що становить ще 44 тисячі гривень. При цьому політолог додав, що високий дохід народних депутатів і чиновників - це позитивне явище, однак лише за умови, що в суспільстві забезпечений жорсткий контроль цих осіб і є прозора шкала оцінки їхньої діяльності.

Нагадаємо, пізно ввечері 7 грудня депутати Верховної Ради ухвалили Державний бюджет на 2018 рік. Також парламентарі ухвалили рішення про підвищення власних зарплат.

Читайте АСН в Google News