У лікарні Закарпаття померло немовля через відключення електрики

08.12.2017, 10:40

В обласній дитячій лікарні Закарпатської області 28 листопада померла новонароджена дитина, якій не виповнилося й місяця. Про це передає Мukachevo.net.

Як розповіла мати померлої дівчинки, в лікарні годину не було світла, а запасний генератор змогли увімкнути не відразу. Дівчинка народилася передчасно і більше 3-х тижнів лежала в реанімаційному відділенні.

27 листопада почалися проблеми з електрикою. «Всі апарати пищали, лікарі всі бігали. Вони вийшли на вулицю, а з будки, де був генератор, йшов густий чорний дим, світло не вмикали, ніхто туди не заходив, так як боялися», - розповіла мати дитини.

У Закарпаттяобленерго не назвали причини відключення електрики того дня. У лікарні повідомили, що резервні акумулятори повинні вмикатися автоматично. Апарат штучної вентиляції легенів діє з трьох джерел: повітря, кисень і електроенергія. Пожежні розповіли, що після виключення світла в лікарні запрацювали генератори, проте в одному сталося невелике задимлення.

У поліції зазначили, що відомості про факт смерті немовляти внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування за ознаками ч.2 статті 367 КК - службова недбалість, яка могла спричинити тяжкі наслідки.

Читайте АСН в Google News