Ключовим фігурантом справи збитого рейсу МН17 є генерал-полковник РФ

08.12.2017, 10:28

До катастрофи малайзійського «Боїнга» рейсу МН17 на окупованому Донбасі причетний генерал-полковник країни-агресора Микола Ткачов. Про це йдеться в спільному розслідуванні міжнародної групи Bellingcat і російського сайту The Insider.

На сайті опублікували результати розслідування. Відзначається, що людина з позивним «Дельфін», що фігурує на записах перехоплених телефонних розмов, опублікованих очолюваною Нідерландами Міжнародною слідчою групою з розслідування катастрофи, є генерал-полковником армії РФ в запасі, чинним головним інспектором Центрального військового округу Міноборони РФ Миколою Ткачовим. Сам він стверджує, що не має жодного стосунку до збитого «Боїнга».

Записи з «Дельфіном» опублікувала СБУ після катастрофи літака. Особливий інтерес для слідчих становлять фігуранти записів з позивними «Дельфін» і «Оріон».

Нагадаємо, «Боїнг» був збитий 17 липня 2014 року ракетою з «Бука», привезеного на Донбас із Росії. Загинули 298 осіб, які перебували в літаку, серед яких 192 підданих Нідерландів, 44 малайзійці, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великої Британії, 4 німців і 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії. Пізніше Bellingcat встановили імена російських військових, які перевозили «Бук».

Читайте АСН в Google News