Чийгоз і Умеров подаватимуть до суду на адміністрацію Путіна

07.12.2017, 16:16

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров мають намір подавати до суду на адміністрацію президента Росії Володимира Путіна. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

За словами адвоката, Чийгоз і Умеров мають намір вимагати від чиновників Путіна пояснень, на якій підставі їх вивезли з окупованого Криму до Туреччини. «Після стрімкої «депортації» за межі Криму Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, коли їх у режимі спецоперації посадили на літак і через Анапу відправили в Анкару, з'ясувалося, що ніяких документів про їхнє переміщенні російська влада їм не видала», - підкреслив Полозов.

Він уточнив, що Чийгоз отримав єдиний документ у СІЗО - довідку про звільнення. Однак Умерову взагалі нічого не дали, він виявився за межами Криму без документів.

«За паперами, де-юре Чийгоз і Умеров все ще в Криму», - написав Полозов. За словами адвоката, єдиною документальною «зачіпкою» виявилося посилання в довідці про звільнення Чийгоза на указ президента РФ про помилування №515 від 24 жовтня 2017 року.

Полозов, а також кримськотатарський адвокат Едем Семедляєв направили адвокатські запити в адміністрацію президента РФ про надання відомостей про винесення відповідних указів президентом Путіним. Їм прийшли відповіді, в адміністрації Путіна заявили, що обидва укази про помилування Чийгоза і Умерова були засекречені, що позбавляє їх права на реалізацію своїх прав, зокрема на повернення додому в Крим. Таким чином, найближчим часом Чийгоз і Умеров подадуть позови до адміністрації Путіна з вимогою розсекретити ті нормативні акти, які безпосередньо зачіпають їхні права і свободи.

Читайте АСН в Google News