Приватизація в умовах тотального рейдерства і корупції в Україні неможлива — економіст

02.12.2017, 11:50

Приватизація в умовах масового рейдерства і корупції в правоохоронних органах не притягне в Україну інвесторів. Таку думку висловив економічний експерт Віктор Скаршевський в коментарі, передав кореспондент ASN.

"Проблема не у формі власності - приватна це або державна, а в захисті прав власності. Тому що, якщо немає захисту прав власності, не прийдуть в країну ні прямі, ні іноземні інвестиції, коли не працює судова система, коли рейдерство посилюється, то приватизація — це явно не панацея", — зазначив економіст.

За його словами, в державній частці на сьогоднішній день знаходиться всього 15% підприємств, тоді як 85% мають приватну власність. Проте, як підкреслив економіст, іноземні інвестиції в Україні в останні роки ледь перевищують декілька мільярдів доларів. При цьому Скаршевський додав, що приватизація стане можливою в Україні лише тоді, коли зміняться умови ведення бізнесу і буде захист прав власності.

Нагадаємо, що глава представництва Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні Шевки Аджунер наголошує на важливості продовження реформи державного сектора і відновлення приватизації держпідприємств, що має стати головним завданням у 2018 році.

Читайте АСН в Google News