Волкер: Росіяни не повинні брати участь у миротворчій місії ООН на Донбасі

27.11.2017, 11:29

Миротворці ООН повинні мати доступ до україно-російського кордону на Донбасі, а також виключена участь у місії росіян. Про це заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер, пише Deutsche Welle.

«Контингент миротворців ООН повинен мати доступ до україно-російського кордону і не мати в своєму складі жодного російського персоналу», - сказав Волкер. За його словами, він буде і надалі проводити переговори з помічником президента країни-агресора Владиславом Сурковим щодо виконання Мінських домовленостей і введення «блакитних касок».

Нагадаємо, 20 листопада 2017 року представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що у США і РФ є розбіжності з питання миротворців на Донбасі. Україна з партнерами наполягає на тому, щоб миротворчі сили були розташовані по всій території, неконтрольованої Україною. Кремль же наполягає на тому, щоб це було тільки уздовж лінії розмежування.

Як заявив представник України в тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кучма, влада країни-агресора поставила собі за мету зробити новий кордон з Україною. Кучма повідомив, що в планах Кремля створити в ОРДЛО заморожений конфлікт на зразок Придністров'я.

Читайте АСН в Google News