Рада Європи може скасувати санкції проти РФ

27.11.2017, 07:12

Рада Європи розглядає питання про скасування санкцій щодо РФ, які були введені за агресію Москви щодо України. Про це повідомляє генсек організації Турбйорн Ягланд в інтерв'ю Financial Times, передає Радіо Свобода.

За його інформацією, це рішення допускають через побоювання, що РФ у зв'язку з обмеженнями може вийти з цієї організації, а це, як вважають в Раді Європи, може нанести удар по захисту прав людини в світі.

Москва зараз вимагає відновлення права голосу для своєї делегації в ПАРЄ, яка здійснює контроль за Європейським судом з прав людини, а також дотриманням Конвенції про права людини 1949 року. Права голосу РФ позбулася після анексії Криму в 2014 році.

«Ніхто не хоче давати сигнал, що ми приймаємо анексію півострова. Справа не в підриві принципової позицію», — сказав Ягланд. Він додав, що представники РЄ «в перспективі повинні мати на увазі мандат» організації, що передбачає «захист прав людини в РФ, в Криму і будь-де на континенті».

«Було б погано, якби РФ покинула Раду Європи, ... так як конвенція (про права людини 1949) і ЄСПЛ важливі для російських громадян», — каже Ягланд.

Читайте АСН в Google News