ІДІЛ закликала прихильників влаштувати в Європі криваве Різдво

26.11.2017, 17:04

Бойовики «Ісламської держави» закликають прихильників ІДІЛ до терористичних актів у країнах Європи і Англії в період Різдвяних свят, повідомляє Daily Mail, з посиланням на дані агентства BlackOps Cyber, яке спеціалізується на розвідці в DarkNet.

Як повідомляється, бойовики «Ісламської держави» поширюють серед своїх прихильників агітаційні матеріали із закликами до нападу на різдвяні ярмарки в містах Німеччини, Франції і Великої Британії. На каналах бойовиків ІДІЛ в месенджерах фахівці перехопили картинки із зображеннями закривавленої руки з ножем на тлі Ейфелевої вежі, а також Санта-Клауса й ісламіста в Лондоні. До картинок додано напис німецькою, французькою та англійською мовами: «Скоро у ваші свята».

Нагадаємо, у грудні минулого року на різдвяному ярмарку на площі біля церкви кайзера Вільгельма в Берліні вантажівка врізалася людей і проїхала територією ярмарку близько 80 метрів. Тоді загинули 12 людей, ще 48 осіб отримали різні поранення. Через кілька днів бойовика, який влаштував цей теракт, в ході спецоперації було ліквідовано в Мілані.

Читайте АСН в Google News