Україна почне серійне виробництво унікальних ракет

24.11.2017, 11:52

У 2018 році Україна планує почати серійне виробництво унікальних ракет для систем залпового вогню. Про це заявив голова Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час брифінгу, передав кореспондент ASN.

"Це дуже серйозний для нас прорив, який забезпечить якісні, ефективні українські ракети з повною технологічною лінією їх виробництва. Це дуже серйозний крок, який зробила українська промисловість для забезпечення оборонного щита нашої країни", - зазначив голова РНБО.

За його словами, унікальність такого обладнання в тому, що корпус формується одночасно з внутрішнього і зовнішнього боку, з надміцних матеріалів, причому потужність двигунів всередині цих корпусів значно вища.

"Унікальність обладнання полягає в тому, що ми можемо з надміцних сплавів виробляти деталі для наших ракет, що забезпечить їх ефективне використання за точністю і дальністю", - підкреслив він. Така технологія дозволить забезпечити корпусами весь спектр ракет залпового вогню - від 300-міліметрових і менше.

На думку чиновника, технологічна лінія буде повністю завантажена, а серійне виробництво почнеться з наступного року. При цьому голова РНБО підкреслив, що питання організації виробництва боєприпасів є для України одним з пріоритетів. Особливе ж місце серед боєприпасів займають ракети, які повинні бути кращими за своїми характеристиками, ніж російські аналоги.

"Це те завдання, яке РНБО поставило перед нашими виробниками і чітко і послідовно це завдання виконується", - додав він.

При цьому він уточнив, що навіть у радянські часи Україна не мала технології виробництва таких корпусів. Подібні боєприпаси раніше вироблялися тільки в РФ, але зараз український ВПК дозволив зняти дефіцит, який утворився в 2014 році, а також періодично виникав після масштабних вибухів на складах боєприпасів по всій країні.

Читайте АСН в Google News