Українку везли в Москву "розбирати" на органи

23.11.2017, 20:17

Київська поліція попередила спробу вивезення українки в Москву для продажу частини своєї печінки. Про це повідомила прес-служба Нацполіціі.

Як повідомляється, жінку 32 років завербували в Мережі. Їй запропонували віддати 5% печінки в обмін на 250 тисяч доларів. Операцію з пересадки органів збиралися зробити в Москві (Росія). За словами жінки, у неї безвихідне матеріальне становище, вона почитала в Мережі про ризики операції і погодилася на трансплантацію.

Правоохоронці затримали групу супроводу жінки прямо в купе поїзда. Коли поліція запитала у одного з супроводжуючих жінку, чому у нього в сумці чужі медичні документи і куди він везе незнайому жінку він відповів: "Друг попросив відвезти в Москву на операцію, ну щоб не страшно було".

Відзначається, що складу злочинного угруповання входили троє молодих людей у ​​віці від 19 до 21 року. Двоє з них кияни, ще один — житель Полтавської області. Протягом серпня-листопада зловмисники вербували дітей і дорослих для трансплантації внутрішніх органів в обмін на грошову винагороду.

Як відомо, українським законодавством заборонена трансплантація органів між людьми без родинних зв'язків.

Читайте АСН в Google News