Фігурантами справи про корупцію в НАЗК є співробітники АП, СБУ і нардеп

23.11.2017, 13:49

У кримінальному провадженні щодо можливої ​​корупції в Національному агентстві з протидії корупції фігурують працівники Адміністрації президента, СБУ, а також нардеп. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник у відповіді на депутатський запит Мустафи Найєма.

Як зазначив у листі Ситник, співробітники НАБУ зафіксували хабар у розмірі 1 млн гривень від нардепа за підробку даних в декларації. За словами Ситника, 10 листопада НАБУ всю інформацію у справі передало до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру, проте процесуальний керівник провадження був призначений тільки через 5 днів.

Мало того, «невідомими прокурорами» САП справа була перекваліфікована - з особливо тяжкого злочину (від 8 до 12 років в'язниці) в злочин середньої тяжкості, що передбачає до 3-х років позбавлення волі. Ситник додав, що були допитані 3 свідки, які підтвердили факти про вчинення злочину. Однак після публічного розголосу працівники Національного агентства з попередження корупції почали «активно знищувати докази своїх злочинів».

Читайте АСН в Google News