Кабмін написав план погашення 14,7 млрд. грн боргу комунальних підприємств

17.11.2017, 18:10

Кабмін написав план списання боргів комунальних підприємств за боргами ЖКГ. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді розповів віце-прем'єр-міністр і міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко, передає кореспондент ASN.

«Закон №1730 (Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних і теплогенеруючих організацій і підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії) відкриває шлях до практично погашення заборгованості в 14,7 млрд грн», - заявив він.

За словами міністра, є можливість реструктуризувати 8,7 млрд грн на 5 років. «Завдяки виконанню графіків реструктуризації списати з комунальних підприємств 6 млрд грн боргів, які були нараховані, але відповідного джерела погашення цього напрямку у підприємств не було», - додав він.

Зубко зазначив, що вже подано 224 заявки, з яких 185 включені до реєстру, 32 - на розгляді, 7 - у процесі включення. «Саме сума заборгованості підприємств, внесених до реєстру, становить 14,7 млрд грн», - додав міністр.

Читайте АСН в Google News