Масова висилка грузин з України. З'явилося фото і відео затримань

17.11.2017, 14:59

У Києві правоохоронцями було затримано ще кількох грузинів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив екс-президент Грузії, екс-глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі.

За його інформацією, було викрадено грузинського журналіста, працівника телеканалу «Руставі-2» Тамаза Шашвіашвілі. «З будинку в Києві викрали грузинського журналіста, працівника одного з найпопулярніших грузинських телеканалів, у нього була акредитація та всі документи для перебування в Україні. Його закували в наручники, надягли мішок на голову та відвезли в невідомому напрямку», - заявив Саакашвілі.

При цьому Саакашвілі заявив, що у журналіста в Україні залишилася вагітна дружина. Також він приєднав до посту фото з квартири журналіста. На них видно сліди бійки - кров на підлозі і закривавлена ковдра.

 

Пізніше з'ясувалося, що разом із журналістом затримали ще 2 грузинів. Зокрема, працівники СБУ затримали народного Героя України, ветерана АТО Вано Надирадзе. Зазначається, що 5 осіб у штатському підійшли до двох чоловіків, що сиділи за столом, «скрутили» їх і вивели з кафе.

«Я закликаю Державіарух України та грузинську диспетчерську службу не давати дозвіл на проліт наступного борту аеропорту «Жуляни», оскільки там перебувають незаконно ув'язнені за злочинною змовою влади», - наголосив Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомили, що з України 21 жовтня видворили трьох громадян Грузії. Іноземців примусово вивезли до Грузії, яка з квітня 1999 року є членом Ради Європи, з 10 січня 2007 року відмовилася від застосування смертної кари та гарантувала недопущення катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, покарань.

Крім того, раніше Саакашвілі заявляв, що його 11-річного сина затримали в аеропорту «Бориспіль». Разом з тим правоохоронці повністю спростували його заяву.

Читайте АСН в Google News