Водії "євроблях" не вірять, що їм загрожує в'язниця за порушення податкового кодексу

16.11.2017, 18:43

Кримінальна відповідальність для "євроблях" - міф. Принаймні в це вірять самі власники авто з єврономерами. "Весь галас навколо автомобілів з литовськими номерами, що мусується зараз у ЗМІ, робиться владою для того, щоб відвернути увагу українців від головної теми для країни - це ухвалення державного бюджету та його "дерибану", - заявив на прес-конференції співголова ГО «АвтоЄвроСила» Олександр Чернявський, передає кореспондент ASN.
 
Він вважає, що інформація, яка активно поширюється і мусується, про нібито кримінальні наслідки для власників автомобілів з литовськими номерами, не має під собою реальних підстав.
 
"Що стосується кримінальних статей для власників таких авто, то ця інформація є очевидним міфом і фейком. Це відволікання від тих процесів, які відбуваються в країні. Просто влада хоче тримати в страху український народ, налякати людей, але фактаж у цьому питанні відсутній, оскільки немає ухваленого законодавства, за яким будуть взаємодіяти органи Литви та України в питанні продажу авто українцям в Литві і несплати податків на них", - сказав він.
 
Загалом він упевнений, що "міфом є ​​інформація, що нібито український уряд втручатиметься в господарську діяльність литовських компаній".

Читайте АСН в Google News