У Хмельницькій області відвернули угон військового літака

17.09.2015, 20:48

У Хмельницькій області командиру ескадрильї однієї з військових частин Хмельницької області, майору Збройних сил України повідомлено про підозру у вчиненні державної зради.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, в червні минулого року він був завербований російською військовою розвідкою, зокрема й через брата підозрюваного, для виконання злочинного завдання. Зокрема, за матеріальну винагороду і змогу проживання та працевлаштування на території Російської Федерації капітана ескадрильї та його родини, він погодився передавати вербувальникам секретну інформацію, а також повинен був під час виконання бойових польотів здійснити перегін літака «СУ-24М» і посадити його на одному з аеродромів РФ.

Як повідомляється, передача інформації представнику іноземної розвідки здійснювалася через електронну пошту і мобільний телефон.

Наразі підозрюваного затримано, вирішується питання про обрання йому судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Триває досудове слідство. Згідно з санкцією ч.1 ст. 111 КК України, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Читайте АСН в Google News