Близько 200 прикордонників прийшли в суд над колегою, що застрелив сепаратиста

02.11.2017, 11:57

Близько 200 прикордонників прийшли до Верховного суду підтримати свого колегу Сергія Колмогорова, якого засудили до 13 років в'язниці за вбивство сепаратиста на блокпосту в районі Маріуполя. Сьогодні, 2 листопада, суд почав розгляд касації на вирок Апеляційного суду, який залишив рішення суду першої інстанції щодо Колмогорова в силі, повідомляє кореспондент ASN. Прикордонника звинуватили в умисному вбивстві.

Крім прикордонників і представників низки громадських організацій підтримати Колмогорова до суду прийшов в. о. голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк. Частина активістів стоїть біля будівлі Вищого суду, але більшість зайшли всередину, щоб спостерігати за розглядом касації. 

Нагадаємо, 9 вересня 2014 року на блокпосту біля Маріуполя прикордонники відкрили вогонь на ураження по автомобілю, який рухався в їхній бік на величезній швидкості. Як пізніше виявилося, в машині було двоє сепаратистів, одного з яких прикордонники застрелили. Незважаючи на те що вогонь по автомобілю одночасно вели дев'ять осіб, цивільний суд Маріуполя засудив тільки старшого солдата Бердянського прикордонного загону Сергія Колмогорова до 13 років позбавлення волі.

Читайте АСН в Google News