НАБУ перевіряє наявність у нардепа Розенблата громадянства Німеччини

29.10.2017, 08:50

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить перевірку можливої ​​наявності у народного депутата України Борислава Розенблата громадянства Німеччини. Про це повідомив представник НАБУ.

«Зараз НАБУ перевіряє інформацію про наявність у депутата Верховної Ради Борислава Розенблата громадянства Німеччини. Ця перевірка проводиться в зв'язку з тим, що Борислав Розенблат напередодні збирався летіти до Німеччини, але клопотав про необхідність отримання дипломатичного паспорта для відвідування Ізраїлю», - сказав співробітник відомства.

Нагадаємо, 19 жовтня Борислав Розенблат був затриманий на борту літака в аеропорту «Бориспіль» під час спроби вилетіти до Німеччини. За словами нардепа, він збирався покинути Україну тільки на три дні і повідомив про це НАБУ. 20 жовтня суд зобов'язав Борислава Розенблата здати паспорти і носити електронний браслет до 18 грудня. Депутату заборонено залишати міста Київ і Житомир без дозволу детектива, прокурора і суду.

Розенблат є фігурантом «бурштинової справи». Депутата підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за внесення в Раду законопроектів, пов'язаних з видобутком бурштину в інтересах компанії-нерезидента. В діях Борислава Розенблата Генпрокуратура вбачає ознаки зловживання владою та хабарництва на загальну суму 280 тисяч доларів.

Читайте АСН в Google News