Оточення Путіна володіє $24 млрд - розслідування OCCRP

25.10.2017, 13:47

Олігархи з оточення Путіна володіють багатством в $24 млрд. До такого висновку прийшли в Центрі дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Центр на своєму сайті оприлюднив розслідування під назвою Putin and the Proxies. За розрахунками OCCRP і рейтингам Forbes-2017, сукупне багатство найближчого кола Путіна - членів родини, старих друзів і друзів, які стали членами сім'ї, становить майже $24 млрд. Найуспішніші підприємства пов'язані з переважно державним нафтогазовим сектором або держкорпораціями.

Особливо виділені 3 «гаманці», які на відміну від широко відомих олігархів Юрія Ковальчука, Геннадія Тимченка, братів Аркадія і Бориса Ротенбергів, залишилися без уваги громадськості. Це Михайло Шеломов, Сергій Ролдугін і Петро Колбін. За даними експертів, компанії цієї трійки контролюють активи величезної цінності, при цьому власники часто не в курсі, які саме, і докладають значних зусиль для того, щоб пояснити свої статки.

З огляду на їхн. необізнаність, закрадається підозра, що всі троє - довірені особи. Так, віолончеліста Ролдугіна зв'язали з Путіним після публікації «панамських документів». Колбін згадувався у зв'язку продажем елітної нерухомості бабусі колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої. 49-річний Михайло Шеломов же є двоюрідним племінником президента, сином двоюрідної сестри Путіна Любові Шеломової.

Читайте АСН в Google News