США анулювали візу британцеві, який боровся з режимом Путіна

23.10.2017, 18:27

Влада США анулювала візу підприємця з Великої Британії, співзасновника фонду Hermitage Capital Вільяма Браудера. Про це Браудер написав у своєму мікроблозі Twitter.

Він уточнив, що анулювання візи відбулося відразу після того, як країна-агресор внесла його в базу Інтерполу. Вдалося це Росії не відразу, а тільки з 5 спроби. У базу Браудера внесли 22 жовтня нібито за фінансові махінації й ухилення від сплати податків.

На думку Браудера, його переслідує керівництво РФ через справу загиблого в листопаді 2009 року в московському СІЗО юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, який розкрив схему великих розкрадань з бюджету країни-агресора. Браудер був одним з ініціаторів ухвалення в США «закону Магнітського», який передбачає візові та економічні санкції щодо росіян.

Цю ситуацію прокоментував екс-посол США в Росії Майкл Макфолл. За його словами, ситуація «обурлива». Макфолл також закликав президента США Дональда Трампа і Держдеп США «не приєднуватися до кампанії Путіна проти Браудера».

Читайте АСН в Google News